Activităţi



Activitate introductivă desfăşurată la Colegiul Tehnic Mediensis Mediaş



Implicarea şcolii noastre în proiectul „Judeţul Sibiu - Diversitate etnoculturală” a început prin alegerea unui subiect care să poată fi integrat în tema comună propusă. A fost necesară o documentare serioasă, în acest scop selectându-se diferite materiale bibliografice. Elevii din clasele care vor participa activ la acest proiect, au propus mai multe posibile teme dar, în final, a fost aleasă propunerea denumită „O lume dispărută”. Ca un exemplu de lume în care tradiţia satului este pe cale de a fi pierdută pentru totdeauna, am ales satul Chesler din judeţul Sibiu.

Pentru o mai bună percepere a realităţilor din acest sat s-a organizat o primă excursie de documentare pentru evaluarea posibilelor subiecte care vor fi incluse în proiect spre cercetare şi dezbatere. S-au realizat o serie de fotografii pe baza cărora se vor putea dezvolta ulterior temele dorite. 

Vă prezentăm câteva dintre acestea….



Intrarea în sat

Model tradiţional de casă din localitate

Car tradiţional

Una din cele două biserici ale satului

Clădirea şcolii

Comitetul de întâmpinare

Alegerea siglei proiectului 



Propunerea colegilor de la
Liceul de Artă Sibiu
Propunerea a doua a colegilor de la
Liceul de Artă Sibiu
Propunerea colegilor de la
Colegiul Tehnic "Mediensis" Mediaş
Propunerea colegilor de la Liceul
Tehnologic „J. Lebel” Tălmaciu



Activitate desfăşurată la Liceul de Artă Sibiu



În data de 3 aprilie 2012, la Liceul de Artă Sibiu, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul parteneriatului educaţional judeţean. Această activitate a coincis cu “Ziua porţilor deschise” de la Liceul de Artă din Sibiu. Au participat elevi, profesori din cadrul şcolilor implicate în proiect, prefectul judeţului Sibiu, directori de şcoli.

Oaspeţii liceului nostru au fost primiţi cu pâine şi sare de către elevii noştri îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale.

Manifestarea a început cu scurte discursuri ale domnului director Dan Călin Băban, ale domnului prefect Răcuciu şi ale domnilor profesori Daniela George şi Marius David. A urmat o prezentare PowerPoint a liceului, apoi un variat program artistic, susţinut de către elevii liceului. Oaspeţii liceului au vizitat liceul, au asistat la ore de pian, vioară,violă flaut, nai, chitară, precum şi la vizionarea unor expoziţii de artă plastică.

Au fost realizate două panouri de prezentare a proiectului nostru, fiind realizat un afiş al proiectului cu tema “Sibiu – Diversitate etnoculturală” şi mai multe postere cu această temă de către elevii clasei a IX-a B - secţia arte plastice, îndrumaţi de doamna profesoară Marcela Froman.

Diseminarea acestei activităţi din cadrul parteneriatului se realizează prin articole publicate în presă şi pe site-ul parteneriatului https://sites.google.com/site/etnocultutal/

-

4 comentarii:

  1. As dori sa postez fotografii din aplicatia de recunoastere a traseului pentru activitatea din primavara de la Casolt. Cum pot reusi minunea asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As propune crearea unei pagini dedicate materialelor rezultate din proiect - alegeţi imaginile interesante, creati o arhivă si mi le trimiteţi. Pot apărea şi scurte comentarii - sau mai lungi, dacă le consideraţi necesare.

      Ștergere
  2. Si eu as dori sa postez fotografii din activitatile realizate anii trecuti in cadrul acestui proiect!!! Am dori sa stim daca le putem posta si noi si daca da, cum?

    RăspundețiȘtergere
  3. În mod normal se pot da drepturi de editare şi administrare şi altor persoane, dar nu ştiu cât de familiarizaţi sunteţi cu administrarea unui blog. Câteva cunoştinţe de creare de pagini web ar fi utile pentru a realiza acest lucru.

    RăspundețiȘtergere